Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Een lachende man houdt een blauwe ov-chipkaart omhoog.

OV-chipkaart

Met de OV-chipkaart reis je met al het OV door heel Nederland. Het maakt daarbij niet uit bij welk bedrijf je de OV-chipkaart hebt aangeschaft.

Mannelijke reiziger in kleurig pak en met schoudertas checkt in de bus in.Mannelijke reiziger in kleurig pak en met schoudertas checkt in de bus in.

In- en uitchecken met je OV-chipkaart

Als je in de bus instapt, check je in door de kaart voor het incheckkastje te houden. Op het treinstation doe je dat bij poortjes of incheckpalen. Stap je uit, dan check je weer uit.
In- en uitchecken met je OV-chipkaart
Vrouwelijke reiziger met muts en in winterkleding houdt een blauwe ov-chipkaart richting de camera.Vrouwelijke reiziger met muts en in winterkleding houdt een blauwe ov-chipkaart richting de camera.

Opladen van je OV-chipkaart

Het opladen van saldo doe je eenvoudig online of bij een oplaadpunt in de buurt. Er zijn oplaadpunten in winkels en stations.
Opladen van je OV-chipkaart
Jonge vrouw zit op bankje van bushalte Batavia Stad met achter haar de vertrekstaat.Jonge vrouw zit op bankje van bushalte Batavia Stad met achter haar de vertrekstaat.

Reizen met saldo en abonnementen

Reizen met een OV-chipkaart doe je eenvoudig met saldo op de kaart. Reis je regelmatig met de bus of trein van Arriva? Dan is een abonnement vaak voordeliger.
Reizen met saldo en abonnementen

Twee soorten OV-chipkaart

Persoonlijke OV-chipkaart

Anonieme OV-chipkaart

  • Is een kaart die door meerdere personen te gebruiken is.
  • Je kunt met deze kaart niet reizen met leeftijdskorting (65+ en 18-)
  • Te koop in de Arriva OV Servicepunten, automaten met OV-chipkaart logo, servicebalies van andere vervoerders en overige verkooppunten (waaronder diverse Primera-winkels, Bruna-zaken en supermarkten).
  • Een OV-chipkaart kost €7,50 euro en is 5 jaar geldig.
  • Bij verlies of diefstal ben je jouw saldo kwijt.

Veelgestelde vragen