Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Vrouw staat lachend naast rood-witte buurtbus in Brabant

De buurtbus

De buurtbus is een kleine bus voor maximaal acht personen. Deze bus wordt gereden door vrijwilligers. De buurtbus rijdt volgens een vaste dienstregeling en route.

Langs de route van de buurtbus kun je ook buiten de haltes in- en uitstappen, mits de bus veilig kan stoppen. Steek je hand op om aan te geven dat je wilt instappen.

Wist je dat je nu ook heel makkelijk kunt in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard en mobiel!? Gemakkelijk en zonder gedoe.

Let op! De informatie verschilt per regio. Selecteer jouw regio hier.

Met de buurtbus in Gelderland

De buurtbus rijdt van en naar kleinere dorpen en dunbevolkte gebieden. Op deze manier blijven ook deze gebieden bereikbaar. Een buurtbus werkt als een gewone bus, maar is kleiner. Plan je reis in de reisplanner of bekijk de dienstregeling.

In de buurtbus kun je je OV-chipkaart gebruiken. Alle OV-abonnementen die geldig zijn op de Arriva-bussen zijn ook geldig in de buurtbus. Daarnaast zijn er speciale ritkaartjes voor de buurtbus verkrijgbaar bij de chauffeur.

Ook vrijwillige buurtbuschauffeur worden? Stuur een e-mail naar: buurtbus.oost@arriva.nl

Blauwe bus met '195 via Etten' rijdt over de weg.

Rijd mee met de Arriva Buurtbus

Ook vrijwillige buurtbuschauffeur worden?

Dat kan bij Arriva in verschillende regio's. Als buurtbuschauffeur help je de wijde omgeving met het ov bereikbaar te houden. Een mooie manier om je in te zetten voor onze maatschappij. Heb je rijbewijs B en minimaal 4 uur per week tijd? Meld je dan gelijk aan via deze link.