Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Vrouw staat lachend naast rood-witte buurtbus in Brabant

De buurtbus

De buurtbus is een kleine bus voor maximaal acht personen. Deze bus wordt gereden door vrijwilligers. De buurtbus rijdt volgens een vaste dienstregeling en route.

Langs de route van de buurtbus kun je ook buiten de haltes in- en uitstappen, mits de bus veilig kan stoppen. Steek je hand op om aan te geven dat je wilt instappen.

Let op! De informatie verschilt per regio. Selecteer jouw regio hier.

Met de buurtbus in Noord-Brabant

De buurtbussen rijden door heel Brabant en ze rijden vaak doordeweeks. Een aantal buurtbuslijnen rijdt ook op zaterdag. Wil je weten hoe je met de buurtbus van A naar B komt? Plan dan je reis met onze reisplanner. Vul het adres van je vertrek- en eindpunt in en de datum en het tijdstip waarop je wilt vertrekken en je reis met het openbaar vervoer wordt gepland.

De buurtbus is een kleinere bus met zitplaatsen geschikt voor 8 personen die volgens een vaste dienstregeling een vaste route rijdt. In verband met de veiligheid is het niet toegestaan om staand in de buurtbus mee te reizen. De chauffeurs zijn vrijwilligers.

Een elektrische Arriva-bus rijdt op straat, met een man achter het stuur, terwijl op de achtergrond een sloot en bomen te zien zijn.

Rijd mee met de Arriva Buurtbus

Ook vrijwillige buurtbuschauffeur worden?

Dat kan bij Arriva in verschillende regio's. Als buurtbuschauffeur help je de wijde omgeving met het ov bereikbaar te houden. Een mooie manier om je in te zetten voor onze maatschappij. Heb je rijbewijs B en minimaal 4 uur per week tijd? Meld je dan gelijk aan via deze link.