Speciaal OV-aanbod voor medewerkers Maastricht UMC+

Maastricht UMC

Beste MUMC+-medewerker,

Je kunt op verschillende manieren je woon-werkverkeer inzetten. Maar dacht je daarbij ook al eens aan het reizen met het OV?

Arriva en het MUMC+ hebben met elkaar afspraken gemaakt over speciale bus- en treinabonnementen. Tegen een zeer aantrekkelijk tarief kon je daarom al vanaf 1 februari 2017 een jaarabonnement aanschaffen om voor je woon-werkverkeer met alle bussen en treinen van Arriva Limburg reizen. Dat kon via een collectieve afspraak met een zogenaamde Goede Zaakpas. Omdat een jaarabonnement misschien wat veel is voor jou, hebben we nu aanvullende afspraken gemaakt. Je kunt nu ook een najaar/winter abonnement aanschaffen. Dat geeft je de mogelijkheid om flexibel te zijn. In de zomermaanden ga je op de fiets en in de maanden met minder weer, maak je gebruik van het OV. Het abonnement loopt van november tot en met april.

35% korting op een jaarabonnement

Behalve het makkelijk en snel aanvragen van het abonnement en de bijbehorende Goede Zaakpas, geeft het MUMC+ maar liefst 35% korting op de jaarabonnementsprijs, zodat het ook financieel aantrekkelijk is om het met het OV te reizen. Welk tarief voor jou gaat gelden is afhankelijk van verschillende zaken. Onderaan het formulier vind je een overzicht van de abonnementen en de prijzen.

35% korting op een najaar/winter abonnement 

Er zijn seizoenen dat je liever niet te veel buiten bent als het gaat om woon-werkverkeer, maar in het voorjaar en de zomer is fietsen een goed idee. Het MUMC+ heeft daarom samen met Arriva een najaar/winterabonnement voor het OV bedacht. Dit najaar/winterabonnement geeft jou als medewerker van het MUMC+ de mogelijkheid om specifiek in de periode van november tot en met april met de bus en/of met de trein naar je werk te komen.

Bus: het aanbod omvat één ‘ster’ korting. Het aantal sterren wordt bepaald door je reisafstand. Dit aanbod maakt het mogelijk om jouw reisafstand minus 1 ster aan te schaffen. Bovenop dat aantrekkelijke tarief krijg je via het MUMC+ ook nog 35% korting op het totaal bedrag van jouw najaar/winterabonnement.

Trein:  Voor trein is er een apart abonnement dat gedurende de maanden november tot en met april geldig is en waarvoor je via het MUMC+ 35% korting krijgt.

Zakelijke OV-chipkaart

Om gebruik te maken van bovenstaande mogelijkheden , ontvang je een Goede Zaakpas. Dat is de zakelijke OV-chipkaart van Arriva. Hiermee kun je reizen in alle bussen en treinen. Deze pas is een kaart op naam  en dus alleen te gebruiken door jou. Je ontvangt deze pas thuis, nadat je via onderstaand formulier jouw wensen kenbaar hebt gemaakt. Het MUMC+ checkt nog een keer of jij daadwerkelijk het juiste abonnement hebt aangevraagd en daarna krijg je de pas binnen twee (of drie weken, als je ook een NS-traject op de pas wil) thuisgestuurd.

Let op: de Goede Zaakpas is enkel bedoeld voor woon-werkverkeer. Voor dienstreizen kun je gebruik maken van de NS Businesscards

Bestelperiode

Je kunt een jaarabonnement in laten gaan op iedere 1e van de maand. Na je je aanvraag voor het abonnement doet is de doorlooptijd ongeveer drie weken voordat je de pas ontvangt. Wil je per de eerste van de maand via een Goede Zaakpas met een jaarabonnement reizen, dan dien je jouw pas uiterlijk de 5-de van de maand ervoor bestellen.

Het najaar/winterabonnement kent een vaste geldigheidsduur van november tot en met april. Bestel je pas uiterlijk op 2 oktober via onderstaand bestelformulier.

Geef via onderstaand formulier door welk abonnement je graag zou willen ontvangen en binnen twee tot drie weken ontvang je jouw persoonlijke Goede Zaakpas met daarop het bestelde abonnement. Voorafgaand aan het bestellen moet je de volgende zaken bepalen:

  • reis ik met de trein en/of met de bus?
  • welke periode wil ik reizen?
  • reis ik zowel met de NS als met Arriva?
  • indien ik met de bus reis, welk sterabonnement heb ik dan nodig?

Tarieven

De prijzen van de abonnementen kun je opvragen bij salarisadministratie.

Reis je met de bus?

Net zoals bij het treinabonnement betaalt het MUMC+ ook 35% van jouw abonnementsprijs van de bus. Behalve deze korting geeft Arriva ook een korting, namelijk die van een * minder. Kortom, als je een busabonnement voor 5* wilt, dan betaal je er maar 4, waarvan ook het MUMC+ nog eens 35% betaalt.

Naar de zonetool

Reis je met de trein én de bus?

Geef dan zowel jouw vertrekstation, jouw centrumzone en het aantal sterren op.

Proeftuin

Stel dat je nog niet zeker weet of een jaarabonnement iets voor je is, is de mogelijkheid aanwezig om mee te doen met de Proeftuin. Je krijgt dan ook een Goede Zaakpas, met daarop een abonnement naar keuze (trein en/of bus). Dit abonnement is bedoeld voor jou om kennis te maken met het openbaar vervoer en kost je verder niets. Het abonnement kan gewoon ingaan op het moment dat je dat zelf wenst, (mits het de eerste van de maand is) en geldt dan voor een periode van twee maanden. Daarna besluit je of het reizen met de trein en/of bus voor jou wenselijk is en schaf je al dan niet een jaarabonnement aan. Vul dan het formulier hieronder net zo in als ieder ander, maar vink dan de optie ‘Proeftuin’ hieronder aan.

Heb je vragen tijdens het invullen van het formulier, stuur dan een e-mail naar klantenservice.zakelijk@arriva.nl of bel met Arriva Klantenservice Zakelijk 088 2777272.

Het personeelsnummer vindt u op uw huidige digitale salarisstrook; het abonnement wordt via dit nummer verrekend.

Wanneer je voor zowel bus als trein wilt bestellen moeten beide vinkje gekozen worden

Let op, u dient uw keuze te maken voor een ingangsdatum op de 1e van de maand. Verdere uitleg kunt u hierboven vinden. Bedankt voor uw begrip.


In het formulier vragen wij om jouw persoonsgegevens. Wij zullen deze persoonsgegevens uitsluitend gebruiken voor de in deze privacyverklaring omschreven doeleinden en wij vinden het van essentieel belang dat wij in alle gevallen ons houden aan de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens stelt. Voor meer informatie lees je hier ons privacybeleid.