Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Jonge jongen in felgele jas vanaf de rug gezien is net door incheckpoortjes van Arriva gelopen en loopt het perron op.

Met een beetje hulp kom je een stuk verder

Reizen met het OV maakt de wereld groter. Maar soms hebben onze reizigers een beetje hulp nodig. We bieden hiervoor verschillende ondersteunende diensten. We werken daarin samen met dé partijen in Nederland met de juiste ervaring en expertise. Met de Voor Elkaar Pas bieden we een compleet programma, gericht op de overstap van besloten vervoer naar openbaar vervoer.

Persoonlijke begeleiding

Voor het eerst (zelfstandig) reizen met het openbaar vervoer? Samen met MEE op weg en Carolien Aalders biedt Arriva persoonlijke begeleiding voor mensen met een beperking die zelfstandig met de bus en trein willen reizen. Zo worden nieuwe reizigers goed begeleid in de overstap naar het openbaar vervoer.

Conductrice met vlecht in haar en in Arriva-uniform controleert de OV-chipkaart van een jonge reiziger.
Achterste drie rijen stoelen in zonnige Arriva-bus, gevuld met diverse reizigers. Oud stel, man met klein kind, twee vriendinnen en een groepje vrienden creëren een positieve sfeer.

Technische ondersteuning

Voor wie wel zelfstandig kan reizen maar toch behoefte heeft aan ondersteuning, zijn er technische mogelijkheden om meer zekerheid te bieden onderweg. Zoals een app of een GPS Tracker.

Training of presentatie

Meer weten over het gebruik van het openbaar vervoer? Dan kan Arriva in groepsverband, maar ook individueel, een training of presentatie geven.

Goed om te weten